Avainlippu

Movalube kehityksen kärjessä – Mova-dolly – automaattinen rasvaus dolly-vaunuihin

Etu

Säästöä, kulut putoavat.

Etu

Helppoa, ainoastaan säiliön tankkaus.

Etu

Turvallista, parantaa työturvallisuutta.

Etu

Kotimainen, Movalube on avainlipputuote.

2 vuoden takuu

Movalube kehityksen kärjessä – Mova-dolly – automaattinen rasvaus dolly-vaunuihin

Tapani Palo

08.06.2022

Espoolainen MovaLube Oy on tunnettu edistyksellisten keskusvoitelujärjestelmien asiantuntijana ja yrityksen tuotteilla saavutetaan säästöjä sekä turvallisuutta niin ajoneuvojen, perävaunujen kuin työkoneiden kanssa toimittaessa. MovaLuben innovatiivisuus ja rohkea haasteiden vastaanotto näkyy myös yrityksen uusimmassa tuotteessa, kun markkinoille saapuu koko maailmankin mittakaavassa ainutlaatuinen Mova-dolly-rasvausjärjestelmä.

MovaLuben automaattiset keskusvoitelujärjestelmät ovat tuttuja maamme kuljetus- sekä työkonepuolen ammattilaisille ja järjestelmien avulla saatavat hyödyt konkretisoituvat suoraan asiakkaiden tilinpäätöksissä. Täysin kotimaiset Moveluben patentoidut avainlipputuotteet ovat osoittautuneet toimiviksi maamme vaativissa olosuhteissa, ja asiakaskunnan parissa on luonnollisesti herännyt uusia ideoita tuoteperheen hyödyntämiseen.  

Edelläkävijän rohkeutta

Mova-dolly on tehoonsa nähden hyvin kompakti ja täysin sähkötön käyttö takaa toimintavarmuuden kaikissa olosuhteissa.

Useilla Movaluben asiakkailla on käytössään maassamme suosittuja Dolly-apuvaunuja ja idea automaattisesta voitelusta myös niitä käytettäessä nousi usein esiin keskusteluissa. Dollyn pitäminen toimintakuntoisena vaatii säännöllistä voiteluhuoltoa ja käyttökohteesta riippuen manuaalinen voiteluhuolto tulisi suorittaa jopa viikoittain. Ongelmana onkin huoltojen unohtuminen, ja rasvaus tapahtuu vain muutaman kerran vuodessa.  

MovaLuben Jukka ja Aku Moksi sekä Risto Sinisalo ottivat haasteen vastaan ja vuosien kehitystyön sekä useiden variaatioiden jälkeen riman korkealla pitävä yritys toi markkinoille Mova-dolly-voitelujärjestelmän. Innovaatio on konkretisoitunut toimivaksi tuotteeksi, ja jo lyhyessä ajassa Mova-dollyn kysyntä on noussut korkealle tasolle.

Takuuvarma tekniikka

Vankan asiantuntemuksen ansiosta Movalubella tiedettiin tarkoin, mitä toimiva voitelujärjestelmä dollyssa vaatii.

”Dollyssa kääntölaakeri, vetopöytä sekä lukko ovat kovilla ja niiden voiteluun pitää kiinnittää huomiota. Mova-dolly toimii täysin hydraulisesti ja se syöttää uutta rasvaa aina vetopöydän kääntyessä. Hydraulisuus tuo toimintavarmuutta ja sähköttömänä se pitää ajoneuvon turvaluokitukset ennallaan.”

”Mova-dollyn rasvasäiliöön mahtuu viisi kiloa voiteluainetta, mikä tavanomaisessa ajossa riittää noin vuoden käyttöön ja rasvan lisäys on näppärä merkitä vuosihuollon yhdeksi toimenpiteeksi. Näin dollyn laiterikkojen määrä saadaan minimoitua. Pelkästään huoltokustannusten säästöjen ja huoltoon kuluvien tuntien välttämisellä Mova-dolly maksaa itsensä takaisin todella lyhyessä ajassa ”, kertoo Jukka Moksi.

Tarkka seuranta

Movaluben ammattilaiset esittelemässä Mova-dollyn käytön helppokäyttöisyyttä. Yksi säiliön täyttö takaa noin vuoden voitelukyvyn, mikä näkyy suoraan työn tehokkuudessa ja turvallisuudessa.  

Mova-dollyn hankkineeseen asiakaskuntaa kuuluu logistiikan edelläkävijöitä ja onkin luonnollista, että uutuustuotteen toimintaan kiinnitetään suurta huomiota.

”Mova-dollyn toimintaa voi seurata hyvin tarkoin ja jokainen rasvasykäys tallentuu GPS-seurantaan. Näin voimme helposti laskea kulutuksen keskiarvot eri ajotehtävissä tai eri vuodenaikoina, ja säädöt saadaan tätä kautta vaivattomasti kohdalleen. Suurasiakkaamme, kuten Schmitz Cargobull hyödyntävät tietoa hyvin tarkoin ja reaalimaailman tulokset saadaan nopeasti analysoitavaksi. Olemme myös aloittaneet yhteistyön maamme korinrakentajien kanssa, mikä tulevaisuudessa tulee nopeuttamaan ja helpottamaan Mova-dolly-ratkaisujen asennuksia entisestään”, korostaa Risto Sinisalo.

Kotimaisuus takaa huoltovarmuuden

Komponenttien hankinnan vaikeus aiheuttaa monelle toimijalle suuria ongelmia tämän vuoden kaltaisissa poikkeusolosuhteissa, ja uusien tuotteiden lanseeraus onkin ollut kohtuullisen vähäistä. MovaLuben toiminta on aina perustunut paikalliseen osaamiseen ja myös Mova-dolly on suunnittelusta valmiiseen tuotteeseen kotimaista tuotantoa.

”Suomalaisuus näkyy varmoina toimitusketjuina ja asiakas voikin olla varma myös huolto- ja varaosapalveluiden toimivuudesta. Mova-dollyn vastaanotto on ollut asiakaskunnassa hyvin lupaavaa ja myös vienti esimerkiksi Brittein saarille on jo alkanut. Asiantunteva henkilökuntamme kertoo mielellään lisää tuotteestamme ja mainio tilaisuus Mova-dollyyn tutustumiseen tarjoutuu myös MovaLuben osastolla Härmän Power Truck Showssa elokuussa”, lisää toisen polven yrittäjä Aku Moksi.

Movalube logo

Kahden vuoden takuu  Avainlippu

MovaLube Oy

Juvantasku 7
02920 Espoo
Finland

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2024 Movalube Oy
Ota yhteyttä asiantuntijaan